- Läkarbesök idag!- Fick min dom!

Skulle ju till rematologen idag för att få lite svar och prata hur de är med mina leder o framför allt knäet, rygg och höft.

De kände och klämde överrallt.
Dels en ST läkare och dels en överläkare.

De kom fram till att jag lider av psoriasis artrit

Psoriasisartrit är benämningen på kroniska ledbesvär och ledinflammation hos en person med psoriasis.

Vanligen debuterar psoriasis på huden ungefär tio år före symtomen från lederna, men hos ungefär en fjärdedel kommer ledbesvären först eller samtidigt med hudsymtomen
Symtombilden varierar från person till person. Vanliga led- och ryggbesvär är stelhet, rörelse- eller vilosmärta, till följd av ömma och/eller svullna leder. Ibland förekommer värmeökning och ömhet över muskel- och senfästen. Ett annat vanligt symtom är trötthet.

Vad ska man säga... Ja har fått en förklaring varför jag har konstant ont i kroppen. Vilket känns skönt. Men nu betyder det med största sannolikhet att jag får äta inflamationshämmande tabletter livet ut. :(
Dessutom ska de spruta in kortison i mitt knä med jämna mellanrum för att de ska bli bättre!

Detta förklarar dels varför jag är så trött med. Fick veta att mitt HB bara är på 115. Vilket inte så är himla bra. Så de är inte ens lönt för mig att gå upp på blodgivningen och tro att jag ska få lämna, för det får jag icke!
Får försöka få i mig mera järn i kroppen och sen gå tillbaka dit!

Läkaren skrev ut smärtstillande och inflamations hämmande tabletter som jag ska hämta ut imorgon, problemet är bara att det var hela kapslar som jag skulle försöka ta ( redan svårt att svälja tabletter som de är ju :( )
Nåja, jag skulle bara ta en inför natten så jag inte hade så ont av att vända mig samt att jag inte skulle vara så stel på morgonen och de skulle gå snabbare att " komma igång".

Så detta känns skönt o veta vad detta beror på. Mindre kul o ha något kroniskt :(






belinda

Vilken lättnad det måste vara att få reda på varför.. oron innan gör ju en knäpp.. Men jävligt trist att du råkat ut för detta emma!! Hur som helst! Lycka till med allt! Vill också säga att jag tycker du och nicklas är jättebra föräldrar! Tycker ni sköter hela situationen snyggt! Kram på dej! / belinda

Katte

Morgon Emma!

Det lät mindre trevligt att ha såna besvär.

Men då blir det väl värre att jobba med när du har det så? Ger dej extra ork kramar och energi.

Va rädd om dej och barnen.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo