Recept- Glutenfri tårtbotten!

Här kommer ett recept som är perfekt och lätt och göra :-)

Denna botten blir väldigt luftig och lätt, precis som en tårtbotten ska vara, fast den är helt utan vetemjöl!

Efter att de var färdiga åkte de in i frysen, men jag smakade en liten bit av dem, och måste erkänna att jag inte direkt kunde känna någon skillnad i smaken mellan den och en vanlig botten. Dessutom blev den riktigt hög och fin, och sjönk inte ihop i mitten efter gräddnimg som mina bottnar annars har en tendens att göra!

Till en form på cirka 24 cm behövs

4 ägg
2 dl socker
1 dl maizenamjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

1. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt, minst tio minuter.
2. Blanda övriga ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten.
3. Häll smeten i en smord och mjölad (tänk på att inte ha vetemjöl om det ska vara glutenfritt!!)form.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter 175 grader.
Den kan lätt brännas vid så jag lade på ett bakplåtspapper efter cirka halva tiden.

Jag valde dock att bara använda halva satsen idag för jag hade en mindre form och de fungerade kanon som sagt!

Lägger in en bild på den i genomskärning, dock i påse inför garnering så ha överseende med det!






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo