Glutenfria Pitabröd

Dock ingen bild då de åkte direkt från ugn/uppskärande -> frysen!
Så när de äts är de som nybakat :-)

Jag gjorde bara 6 st, men räcker till 6-9 st!

25 gram jäst
3,5 dl ljummet vatten
3 msk olja
0,5 dl pofibrer
0,5 tsk salt
500 g glutenfri mjölblandning, ljus (använde Finax röd )


Brödet:
1.Lös upp jästen i vattnet och tillsätt oljan.
2. Blanda ner pofibrer, saltet och mjölmixen. Arbeta degen väl, helst med degkrokar, ca 5 min.
3. Låt degen jäsa ca 30 min.
4. Arbeta degen ytterligare lite med degkrokarna.
5. Degen är ganska kladdig och skall formars till en rulle. Strö mjöl på arbetsbänken och ha mjölade händer då du formar degen till en rulle.
6. Dela rullen i 8 lika stora delar och forma dessa till platta, runda bröd på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa ca 30 min.
8. Sätt ugnen på 200 grader.
9. Grädda i 10-15 minuter.
10. Skär en skåra och fyll med godsaker



Lycka till!!







Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo