Glutenfria Lussekatter - Recept
LUSSEKATTER- GLUTENFRIA
75g margarin
2dl mjölk
1pkt jäst
1dl lättkesella
1dl socker
1 ägg
0,5g saffran
1krm salt
1pkt semper mix + mjöl till utbak
Pensling: ägg
Garnering: Russin
Smält fettet och häll i mjölk och låt bli ljummet (37grader). Rör ut jästen i degspadet och tillsätt kesella, socker, saffran och salt. Vispa i ägget kraftigt och tillsätt därefter mjölet. Jäs övertäckt cirka 30minuter. Arbeta ihop degen och baka ut och garnera med russin. Jäs övertäckt på plåt i 30 minuter till. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250grader i ca 5minuter.
Trackback
Jätte bra recept! Har precis bakat dem och alla (även de som inte är glutenintoleranta) älskar dem :).