Glutenfria Kanelsnäckor.
Jag har använt Finax mjöl mix till denna satsen =)
Kanelbullar
Ingredienser:
- 5 dl mjölk (eller vatten)
- 100 g smör eller margarin
- 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
- 2 msk Fiber Husk
- 600 g Finax Glutenfri Mjölmix alt. Lågproteinmix
- 1-1½ dl strösocker
- ½ tsk salt
- 1 ägg
Fyllning:
- 100-150 g rumsvarmt smör
- ½ dl socker
- 1-2 msk malen kanel alt. Marsanpulver
ca 40 st
Gör så här
- Smält smöret och tillsätt mjölken alt. vattnet.
- Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen 37º och tillsätt Fiber Husk, låt svälla i 10 min.
- Blanda samman alla övriga ingredienser i maskinen med degkrok ca 5 minuter (spara ca 1/2 dl mjölmix till utbakning).
- Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
- Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla ihop och dela i 20 bitar.
- Lägg bullarna i pappersformar på bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen, 250º i 8-10 minuter.
Trackback