- Glutenfria Kanelbullar/snäckor -

Receptet på Glutenfria Kanelbullar hittade jag i en tidning som vi fick från celikiföreningen och lyder så här:

50 gram jäst för söta degar ( Fungerade likabra med den vanliga med )
5 dl kall mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl vit sirap (jag använde den ljusa och det gick lika bra..)
½ tsk salt
150 gr smör
1 tsk stött kardemumma
1½ dl kesella
1,7-1,9 liter glutenfri mjölmix
(den minsta mängden brukar räcka)

75 gr smör
½ dl socker
1 msk kanel
pärlsocker

Lös jästen i kall mjölk, tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 10 min.
Häll i sirap, kardemumma, salt, mjukt smör och kesella.
Häll i nästan all mjölmix, spara lite till utbakningen. Nu måste degen arbetas ordentligt och länge, helst 10 minuter i maskin. Jag använde elvisp med degkrokarna och en del handkraft.
Häll ut degen på bakbord och knåda den lite till.
Baka ut till bullar på vanligt vis, dvs kavla ut till en rektangel, bred på blandningen av smör, socker och kanel. Rulla ihop och skär bullskivor som läggs med skarvsidan uppåt i bullformar.

Nu först ska de jäsa, under bakduk i 2 timmar.

Pensla försiktigt med äggula (vispa upp den och sila den gärna först i en tesil) och strö på pärlsocker.

Grädda i 250* 12-14 minuter.

**********

Otroligt lätt hanterlig smet. Jag uppfattar den tillochmed lättare än den icke glutenfria smeten :)
KANON NÖJD är jag!!

Testa du med!!





Anna R

Hitta din sida idag när jag på Google idag sökte på Kanelbullar och upptäcker en massa andra intressant recept så jag kommer att besöka här fler gånger, funderar redan på lussekatterna ;D.

Jag undrar dock hur många kanelbullar ditt recept räckte till?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo