Glutenfria Kanelsnäckor.

Jag har använt Finax mjöl mix till denna satsen =)

Kanelbullar

Ingredienser:
  • 5 dl mjölk (eller vatten)
  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst alt. 17 g torrjäst
  • 2 msk Fiber Husk
  • 600 g Finax Glutenfri Mjölmix alt. Lågproteinmix
  • 1-1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 100-150 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1-2 msk malen kanel alt. Marsanpulver

ca 40 st

Gör så här
  1. Smält smöret och tillsätt mjölken alt. vattnet.
  2. Lös upp jästen i den fingervarma mjölkblandningen 37º och tillsätt Fiber Husk, låt svälla i 10 min.
  3. Blanda samman alla övriga ingredienser i maskinen med degkrok ca 5 minuter (spara ca 1/2 dl mjölmix till utbakning).
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 10 minuter.
  5. Mjöla bakbordet med den sparade mjölmixen. Kavla ut degen till 2 plattor, bred på fyllningen, rulla ihop och dela i 20 bitar.
  6. Lägg bullarna i pappersformar på bakplåt och låt jäsa övertäckta ca 45 minuter.
  7. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 250º i 8-10 minuter.












Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo