Frukostbullar med Linfrö
Super goda bullar, väldigt matiga blev de :)
Ska dock jäsa 2 gånger så de tar lite tid att göra :)
Ingredienser
5 dl rågsikt7 dl vetemjöl
1 dl linfrö
2 tsk salt
5 dl mjölk
2 msk honung
50 g jäst
Gör så här
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, rågsikt, vetemjöl, honung, salt och linfrö.
Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till bullar. Sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 275° i 2-3 min. Sänk temperaturen till 225°och grädda bullarna ytterligare ca 7-10 minuter.
Innan ugnen
Efter bakning.
Trackback