Snabba Frukostbullar med filmjölk.
Jätte goda dessa med, blir saftiga fast det inte finns något smör i de.
Blir dock inte så uppsvällda men fungerar annars kanon som tillbehör till en sallad te.x
Ingredienser
4 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk
pensling:
1 ägg
garnering:
vallmofrön
Gör så här
Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk i mjölblandningen.
Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 12 bullar av degen, lägg på bakplåtsklädd plåt.
Vispa ägget lätt med en gaffel och pensla sedan bullarna med äggvispet, strö på lite vallmofrön.
Grädda bullarna mitt i ugnen, 10-15 minuter.
Låt dem svalna övertäckta på galler.
Innan ugnen
Efter
Trackback